Maklumat

Sebelum dan selepas: Salah satu pembaharuan paling hebat yang anda akan lihat

Sebelum dan selepas: Salah satu pembaharuan paling hebat yang anda akan lihat

Masa tidak pernah melalui ini apartmen yang terletak di kejiranan Madrid di Ciudad Lineal. Tetapi kita tidak mengatakannya sebagai pujian ... Pedalamannya telah terperangkap pada tahun 80-an. Lorong yang panjang, gelap dan agak menyedihkan membawa kita dari pintu ke ruang tamu dan ruang makan, meninggalkan bilik mandi, bilik tidur dan satu sisi di satu pihak. Dapur Ini lima bilik di dalamnya 49 meter persegi. "Walaupun rumah itu dipelihara dengan baik (sebenarnya, ia tidak perlu menyentuh atau paip atau elektrik), saya memutuskan untuk mendapatkan jus," jelas Eva, pembaca dan arkitek pembaharuan ini. "Adalah menjadi satu jenayah yang tidak mengambil kesempatan daripada cahaya, yang diminta untuk memasuki dua pintu teres 45 meter persegi, kemewahan mewah di lantai ini."

Perubahan itu radikal. Dapur, ruang tamu dan ruang makan menjadi bebas untuk hidup dalam harmoni dalam ruang yang sama, membuat Rumah itu kelihatan lebih luas. "Dengan ini, 80 peratus kerja telah dilakukan," katanya. "Di samping itu, gotelé dikeluarkan dan dinding dan pintu seluruh rumah dicat putih," tambahnya. Dekorasi mengikuti tonik yang sama, menghapuskan yang tidak perlu dan meninggalkan kepingan penting untuk hari ke hari. "Saya menganggap cabaran mewujudkan rumah yang selesa. Beige, oren, kayu dan buluh adalah asas. Perabot sangat sedikit dan sangat mudah. Sentuhan peribadi diletakkan oleh gambar-gambar saya sendiri: pokok lemon besar, delima, tembikar, anak saudara saya di pantai di Sorolla ... dan yang mengetuai bilik tidur Maxi Kohan, kawan yang mempunyai kepekaan yang luar biasa ", pemiliknya menerangkan: Di luar, terdapat juga perubahan, mengecat teras putih dan meletakkan tempat tidur gantung untuk menikmatinya. Winks kepada pemilik lama tidak hilang Eva menyimpan tumbuhannya dan menggantung sapu tangan bersulam di lorong yang tersisa terlupa dalam salah satu laci.

Anda mungkin berminat:

- Sebelum dan selepas: Sebuah rumah nelayan yang telah dipulihkan

- Pembaharuan kos rendah: sebelum dan selepas loteng dengan pandangan

- 20 sebelum / selepas menakjubkan

- Sebelum dan selepas: dari lantai ketinggalan zaman hingga ke rumah yang elegan

- Sebelum dan selepas pembaharuan yang lengkap

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Permulaan

Eva, pembaca kami, telah mengubah sepenuhnya apartmen 49 meter persegi ini.

Mulailah dengan baik

"Perabot pertama yang menduduki rumah baru ialah katil sofa IKEA dalam jeruk yang kuat," jelas Eva.

Sangat peribadi

Di dinding di belakang sofa, gambar yang dibuat oleh Eva sendiri.

Tetapan privasi

Skrin yang dibeli di Wallapop membezakan suasana ruang makan dan dapur.

Tunggu ke hadapan

Selepas skrin, kami dapati ruang makan.

Semua putih

Lantai dan dinding dijelaskan untuk meningkatkan cahaya masuk melalui tingkap.

Set meja

Di ruang makan, meja boleh dipanjangkan Ikea dan kerusi taman Bauhaus.

Tiga dalam satu

Sebelum ini, dapur, ruang makan dan ruang tamu berada dalam tiga ruang yang berbeza, menjadikan lantai sesak.

Buka dapur

"Walaupun putih terang dan bersih, saya mahu memberikan sentuhan yang lebih hangat kepada rumah itu dan saya memilih untuk meletakkan perabot dapur di beige, oleh Leroy Merlin," jelas Eva.

Ruang Delimit

Dapur berbeza dari ruang makan berkat lantai berjubin, juga oleh Leroy Merlin.

Saya masih ingat

Pemilik sebelumnya terlupa sapu tangan bersulam dalam laci yang Eva memutuskan untuk menggantung di dewan, sebagai cenderahati.

Pergi ke cahaya

Dewan sebelum itu gelap dan tidak berkesudahan. Menghapuskan sekatan, ia dipendekkan dan dipenuhi dengan cahaya.

Pendedahan

Rak kayu ringan melintasi koridor.

Kesan pertama

Pintu masuk ke rumah.

Bilik tidur

Dipengerusikan oleh gambar kawan, Maxi Kohan.

Inspirasi Sorolla

Di dinding, gambar Eva terbuat dari keponakannya di pantai.

Bilik mandi

"Kami meringankannya dengan menanggalkan jubin 90-an dan melukis kawasan atas putih."

Siaran baru

"Kami memberikan almari putih dan menggantikannya dengan kerja kayu tersuai berlapis. Kami mengambil kesempatan daripada cermin lama, menghilangkan jalur mentol sudah Saya demodied dan letakkannya secara mendatar. "

Teres seluas 45 meter persegi

Salah satu tarikan terbesar rumah itu. Mereka melukis dinding putih, meletakkan Ikea sunbeds dan meninggalkan tanaman dari pemilik sebelumnya.

Lounge sebelum ini

Tahun 80an tinggal di rumah ini.

Dapur sebelum ini

Walaupun ia dipelihara dengan baik, ia telah menjadi sangat ketinggalan zaman dan agak kecil.

Dewan sebelum ini

Tak berkesudahan dan gelap.

Pintu sebelum

Daripada kayu oren sederhana dan dengan kecerahan yang kedua-duanya mengambil pada tahun 80an dan 90an.

Bilik tidur sebelum Bilik tidur sebelum Bilik mandi sebelum ini Semasa pembaharuan

Dapur yang dibuka ke ruang makan.