Berguna

Pangsapuri minimalis di Calpe

Pangsapuri minimalis di Calpe

Pangsapuri kecil 40 m², terletak di perbandaran Calic Alicante, telah diubah sepenuhnya selepas campur tangan studio seni bina V + M Arquitectos. Dengan pemandangan istimewa ke laut dan batu Ifach, ketinggian - tingkat keenam - memberikannya cahaya dan perasaan terbuka ke luar yang perlu ditingkatkan.

Objektif utama pembaharuan adalah mencari seni bina yang kontemporer, neutral dan abadi dan garis mudah dalam kedua-dua kemasan dan perabot, di mana kesinambungan spasial memberikan pandangan istimewa.

Bagaimana ia dicapai? Pablo Vázquez dan Paola Manzana, V + M Arquitectos, jelas: kurang lebih.

Tata letak ruang adalah rasional: lantai persegi dengan ruang tamu ruang makan utama, dengan dapur mini bersepadu. Seluruh suasana meluas dan menghubungkan dengan luar melalui teres besar. Apartmen ini juga mempunyai dua ruang yang tersusun dan peribadi, bilik tidur utama dan bilik mandi.

Pengiklanan - Teruskan membaca di bawah Amplitud Spasial

Potongan-potongan yang adil, garis sederhana dan cahaya menandakan projek ini di mana protagonis adalah ruang tengah yang mengalu-alukan ruang tamu, ruang makan dan dapur di ruang kecil tetapi dengan prestasi tertinggi.

Jadual kopi adalah sederhana dan rendah. Lantai gelap adalah kanvas yang sempurna untuk stik berus kosong yang perabotnya dipasang.

Selaras

Dapur telah diproyeksikan dalam tiga modul, dengan garis mudah dan peralatan bersepadu, berwarna putih.

Sofa terletak di dinding dan di antaranya dan dapur meja lipat. Dilanjutkan adalah ruang makan!

Kesinambungan

Ruang mengikuti satu sama lain dengan hampir tidak ada halangan visual dan cahaya membawa kepada setiap persekitaran. Semua dengan gaya estetik yang sama.

Buka dapur

Pembaharuan, yang direka oleh V + M Arquitectos, melibatkan mewujudkan kawasan dapur yang terintegrasi dengan sempurna ke ruang tamu. Perabotnya perlu mengekalkan garis estetik umum; Minimalism hitam dan putih.

Terung keran

Butiran dapur keran, bulat bulat.

Kemudian

Di sebelah dapur, meja lipat sebagai ruang makan, tetapi juga bertindak sebagai permukaan sokongan tambahan.

Pandangan yang lain

Dengan meja makan terbuka dan ke arah dapur. Berapa banyak keselesaan!

Ruang makan terbuka dan rapat

Dan tidak pernah lebih baik berkata! Buka dan tutup kerana ruang makan telah diselesaikan dengan meja lipat, terletak di antara dapur dan ruang tamu, di sebelah sofa. Ia juga merupakan tambahan sokongan permukaan apabila dapur adalah mini.

Bilik mandi

Bilik mandi telah direka sesuai dengan keperluan pemilik, membuat pengagihan ruang yang paling berfungsi.

Tab mandi lama telah digantikan oleh pancuran mandi dan ruang penyimpanan dan basuh baru telah dimasukkan, di belakang partition kaca tembus yang memisahkan kawasan.

Coatings and mirror

Penutup yang digunakan adalah jubin porselin dua nada dan cermin berlari di wastafel yang seterusnya menyembunyikan almari penyimpanan terbina dalam.

Main lampu

Pencahayaan sentiasa mempengaruhi hiasan.

Dalam siling palsu, cahaya linear tidak langsung yang membantu meningkatkan sensasi visual amplitud.

Nota Nordic

Bagi reka bentuk dalaman pangsapuri V + M Arquitectos, gaya Nordic telah dipilih di mana warna-warna putih dan neutral seperti kelabu berlaku, dengan tujuan memaksimumkan kecerahan semua bilik, meningkatkan amplitud ruang dan menyampaikan sensasi visual ketenangan dan keanggunan.

Pelengkap hiasan dengan corak geometri hitam dan putih memberikan kontras yang diperlukan.

Keselesaan

Keselesaan premium dalam pengurusan elemen apartmen.

Video: A 2 bedroom apartment in Calpe, with beautiful sea views, just 40m distance to the beach. (September 2020).